Támogatóink: Kónya Ádám Művelődési Ház, Dália kft., Park Vendéglő, Bástya Vendéglő, Herasib kft., Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, TEGA Rt.

Köszönünk minden támogatást!

Gombanap

Gombák Sepsiszentgyörgyön és környékén

A László Kálmán Gombászegyesület, a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében szeptember 30-án, szombaton hagyományos gombanapot tartanak a Kónya Ádám Művelődési Házban, melyre szeretettel várnak minden természetkedvelő családot. Az idei téma: Városi gombák. Gombák Sepsiszentgyörgyön és környékén.

A program 9.55 órakor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával, melyen szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat (rossz idő esetén elmarad a túra). Túravezető: Zoltán Sándor. Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti Népiskola előtt. A túra végeztével az érdeklődők megtekinthetik az Erzsébet parkbeli gombás plakátot.

A délutáni program:
14.00-15.00: a Bástya és a Park Vendéglő gombás ételeket kínál
15.00: Zoltán Sándor röviden bemutatja a szedett, illetve kiállított gombák egy részét
15.30: Farkas János Gombák Sepsiszentgyörgyön címmel tart vetítettképes előadást
16.10: Zsigmond Győző előadása Városi népi gombászat, gombás érdekességek témában
16.30: játékos gombaismereti verseny VIII-XII-es tanulók számára, ha van rá igény (a túrán, illetve az előadáson elhangzottak alapján)
15.00-16.30: műhelyfoglalkozás Csáki-Bartha Zonga és Vinczeffy Orsolya közreműködésével

A jeles nap alkalmából több kiállítás is megtekinthető: bemutatjuk a szedett gombákat, válogatást Farkas János városi gombákról készített fényképeiből, valamint Gerendi Enderle Anikó festményeiből.

A belépés ingyenes.
További részletek a www.oldsite.sznm.ro és www.gombasz.ro honlapon az elkövetkező időszakban.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!