Accesibilitate
Dragi vizitatori,
Bine ați venit la Muzeul Național Secuiesc!
Vă rugăm să rețineți că, odată cu intrarea în Muzeul nostru, acceptați automat și termenii prezentului Regulament pentru vizitatori, respectiv recunoașteți și respectați restricțiile și avertismentele stabilite de instituție.
Sălile de expoziție și grădina Muzeului sunt deschise tuturor vizitatorilor care dețin bilete de intrare. Muzeul nu poate fi tras la răspundere pentru accidentele rezultate din nerespectarea acestui Regulament.
Reguli de vizitare și siguranță
→ Nu este permisă introducerea în clădire a cuțitelor, a instrumentelor de tăiat sau a oricărui obiect care ar putea pune în pericol siguranța și securitatea artefactelor, a vizitatorilor și a personalului.
→ Nu este permisă intrarea cu animale în zonele de expunere și în grădină, cu excepția câinilor ghizi, special antrenați pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.
→ Este interzisă introducerea în zonele de expunere a oricărui obiect sau rucsac de dimensiuni care să pună în pericol integritatea exponatelor sau să deranjeze alți vizitatori. Aceste obiecte pot fi depozitate în vestiar, înainte de începerea vizitei.
→ Este strict interzis să se introducă și să se consume alimente și băuturi în zonele de expunere.
→ Este interzisă introducerea în clădirea Muzeului și în împrejurimile sale a oricărui material care ar putea provoca incendii sau explozii.
Protecția exponatelor
→ Vă rugăm să nu atingeți exponatele sau vitrinele! Unele obiecte pot fi văzute liber în spațiile expoziționale, vă rugăm să nu le atingeți, deoarece textura artefactelor poate fi deteriorată doar prin atingerea lor.
→ Este interzisă distrugerea plantelor din grădina Muzeului sau deteriorarea echipamentelor de grădină. De asemenea, este interzisă atingerea artefactelor din grădină.
Orele de închidere
→ Casieria se închide cu o jumătate de oră înainte de închiderea Muzeului. Așadar, vizitatorii pot să cumpere bilete cu până la o jumătate de oră înainte de închidere. Mai precis, vizitatorii pot cumpăra bilete până la ora 15:30, în zilele lucrătoare, și până la ora 13:30, în weekend.
→ Este posibil ca Muzeul să aibă un orar de funcționare diferit de cel normal, cazuri în care este obligat să informeze vizitatorii prin canalele de comunicare: pe site-ul instituției, pe rețelele sale de socializare și în presă.
Ghidaj
→ Vizitele ghidate sunt disponibile doar pe bază de programare, contra cost, și sunt asigurate de ghizii instruiți ai Muzeului. Solicitarea unui tur ghidat se face pe adresa de e-mail: office.sznm@gmail.com sau la telefon : +40267312442. Prioritatea pentru vizitele ghidate este acordată grupurilor care s-au înregistrat în prealabil, accesând datele de contact furnizate.
Vizitele cu minori
→ Toate persoanele cu vârsta sub 12 ani trebuie să fie însoțite de un adult, atunci când vizitează Muzeul.
→ Este responsabilitatea părintelui sau a însoțitorului adult de a se asigura că minorul protejează integritatea exponatelor și că utilizează spațiul expozițional și mobilierul acestuia conform destinației. Părintele sau însoțitorul adult este responsabil de siguranța fizică a minorului și de comportamentul acestuia într-un mod adecvat pentru muzeu.
→ În cazul grupurilor care participă la activitățile educaționale ale Muzeului, conducătorul grupului (profesor, părinte, însoțitor) are responsabilitatea de a se asigura că vizitatorii minori aflați în grija sa respectă regulamentul Muzeului, respectiv răspunde de siguranța fizică a vizitatorilor minori.
Măsuri de securitate, sistem de supraveghere
→ Vă rugăm să rețineți că în clădire și în grădini există un sistem de supraveghere video și de înregistrare a imaginilor, pentru siguranța exponatelor, a echipamentelor, a vizitatorilor și a personalului Muzeului. Prin intrarea în clădirea Muzeului, persoanele fizice își dau acordul pentru a fi înregistrate de sistemul de camere de supraveghere și pentru prelucrarea acestor înregistrări și a datelor personale (imagine) de către muzeu – în scopuri de securitate, pentru o perioada minimă necesară și în conformitate cu normele privind protecția datelor.
Realizarea de fotografii și înregistrări video
→ În spațiile de expunere se pot face fotografii și înregistrări video, însă acestea sunt destinate exclusiv uzului personal și nu pot fi utilizate în scopuri comerciale. Utilizarea blițului este interzisă, pentru a proteja artefactele.
→ Fotografiile și filmările vizitatorilor pot fi făcute în timpul evenimentelor și activităților din Muzeu. Prin achiziționarea unui bilet, vizitatorii își dau acordul pentru publicarea acestor imagini pe site-ul Muzeului nostru și pe rețelele de socializare.
Fumatul
smoke_free
Fumatul este strict interzis în toate spațiile Muzeului, inclusiv în grădina sa.
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru colaborarea dvs. în vederea respectării acestor reguli!
Vă dorim o vizită plăcută în Muzeul nostru!