Újra látogatható a múzeum főépülete

Többéves rehabilitációs munkálatokat követően újra látogatható a Székely Nemzeti Múzeum Kós Károly utcai főépülete és parkja. Október 26-án ünnepélyes eseményen megnyílnak az új kiállítóterek, a látogatók bejárhatják az ősz színeiben pompázó dendrológiai parkot, felfedezhetik a pottyandi tájházat, a megújult kopjafatárolót és kőtárat.

A műemléképületben nemcsak szemléletükben, de kivitelezés szempontjából is korszerű tárlatok várják azokat, akik az ismeretszerzés mellett élményre is vágynak.

Mérföldkövek című kiállításunkon a múzeum által megtett utat kísérhetik végig az alapítástól napjainkig. A kiemelt műtárgyak és felvillantott történetek új, digitális megoldásokkal várják azokat, akik a múzeumtól játékosan megszerezhető ismereteket várnak.

A Géniuszok a hősök mögött című időszakos kiállítás a szabadságharc háromszéki eseményeit, önvédelmi harcát, illetve hadiiparának megszervezését, ugyanakkor a forradalom hátországának történéseit, a hősök mögötti géniuszokat, az önfeláldozó módon megnyilvánuló közösséget jeleníti meg szintén újszerű megközelítésben.

Az emeleti kiállítóterek Kós Károly építészetéről, az erősdi kultúráról, a székely lakodalmi szokásokról, Éltes Barna művészetéről villantanak fel látványelemeket, ezekben a terekben folyamatosan épülnek a közeljövőben az intézmény állandó kiállításai.