Clădirea principală a Muzeului este din nou deschisă publicului

După câţiva ani de lucrări de reabilitare, clădirea principală și parcul Muzeului Național Secuiesc, din strada Kós Károly, pot fi din nou vizitate. Pe 26 octombrie, noile spații expoziționale vor fi deschise în cadrul unei ceremonii, iar vizitatorii vor putea explora parcul dendrologic în culorile toamnei, casa veche din zona Ciucului, depozitul de pietre funerare reînnoit și bolta de piatră.

În sălile renovate şi modernizate ale clădirii-monument istoric, vizitatorii sunt aşteptaţi cu expoziţii al căror conţinut şi forme de prezentare oferă experienţe muzeale de povestit.

Expoziția Repere reface istoria Muzeului nostru, de la înființare până în prezent.  Prin forme de comunicare ludice şi digitale, vizitatorii vor afla poveştile obiectelor  prezentate şi ale faptele evocate.

Expoziția temporară Geniile din spatele eroilor își propune să celebreze unitatea comunității care s-a născut în toamna anului 1848, concentrându-se asupra episoadelor care au dus la organizarea autoapărării și la cele mai importante elemente ale acesteia –  industria de război și turnarea de tunuri.

Spațiile expoziționale de la primul etaj pun în lumină arhitectura lui Károly Kós, artefactele din cultura Ariușd, obiceiurile de nuntă secuiești și arta lui Barna Éltes. În viitorul apropiat, în aceste spaţii vor fi amenajate expozițiile permanente ale Muzeului Naţional Secuiesc.